Ekonomi

“Ferrero Değerli Tarım” programı 10 yılda 50 bin fındık üreticisine ulaştı

Ferrero Fındık, sorumlu ve sürdürülebilir bir fiyat zinciri için aktif olarak yürüttüğü “Ferrero Değerli Tarım” programı ile 100 bin hektar alanda 50 bin fındık üreticisine ulaştı.

Ferrero Fındık, kaliteli ve sürdürülebilir fındık gelişimi için fiyat zincirini iyileştirmeye odaklanmaya devam ediyor. Ferrero Fındık’ın “herkes için değer yaratan bir fındık sektörü” hedefiyle yürüttüğü Ferrero Pahalı Tarım sürdürülebilirlik programı, 10. yılında Sakarya, Düzce, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da toplam 50 bin fındık üreticisine ulaştı. . 100’den fazla Ferrero Pahalı Tarım, tarım ve sosyal uzmanın İnsan Hakları ve Sosyal Uygulamalar, Çevre Koruma ve Sürdürülebilirlik, Tedarikçi Şeffaflığı konularında ekimden hasada, uygun tarımsal ve sosyal bilgilerle eğitim, danışmanlık ve her zaman bilgi takviyesi sağladığı fındık üreticileri toplam 100 bin hektar alanda uygulama yapılıyor. üretme fırsatı buldu.

Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın, onarıcı tarım uygulamaları ile fındık üreticilerinin ve ilgili toplulukların gelişimi, personel ve çocukların haklarının korunması, çevresel maliyetlerin iyileştirilmesi için kararlılıkla çalıştıklarını belirterek, “Ferrero Fındık olarak; değer zincirimizi uzun vadeli bir bakış açısıyla oluşturur ve sürekli iyileştiririz. Sivil toplum kuruluşları, fındık üreticileri ve değer zincirinin ilgili diğer tüm paydaşları ile iş birliği yapar, fındık sektörünün gelişimi için ortak hareket ederiz. Ferrero Değerli Tarım Programımızın 10. yılında Ferrero Fındık Deklarasyonu ile ilan ettiğimiz taahhütlerimizi gerçekleştirme yolunda önemli adımlar attık.”

Model bahçelerde kalite yaklaşık yüzde 60 arttı

Program kapsamında Ferrero Pahalı Tarım uzmanları, toprak ve yaprak ile yıl boyunca verdikleri eğitim ve danışmanlık ile fındık üreticilerine gübreleme, su kullanımının optimizasyonu, atık ve hastalıklarla mücadele, gerçek budama yöntemleri gibi doğru tarım uygulamalarını aktarıyor. analiz. 2017 yılından bu yana Karadeniz geneline yayılmış 53 model bahçede faaliyet gösterdiği kanıtlanmış en iyi tarım uygulamaları ile fındık kalitesinde yaklaşık yüzde 60 artış gözlemlendi.

10 yılda 21 binden fazla çocuğa ulaşıldı

Çocukların gönül rahatlığıyla büyümesine ve korunmasına ve fındık üreticisi toplulukların dayanıklılığını artırmaya odaklanan Ferrero, Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Endüstrileri Birliği (CAOBISCO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü ile Türkiye’de fındık hasadında çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Organizasyon (ILO) kapsamında özel işbirliği. yapıyor. Ferrero Pahalı Tarım programı kapsamında Giresun Üniversitesi, TEGV, Her Yerde Sanat Derneği, yerel yönetimler, fındık tarım aracıları (dayıbaşı) ve fındık üreticileri ile ortak çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda hayata geçirilen tüm projelerle 10 yılda 21 bini aşkın çocuğa ve 9 bine yakın aileye ulaşıldı.

Bahçeden fabrikaya izlenebilirlik

Tedarik ettiği fındığın bahçeden fabrikaya kadar tamamen izlenebilir olmasını hedefleyen Ferrero, Ferrero Pahalı Tarım programı kapsamında tedarikçi şeffaflığına da odaklanıyor. Fındığın kaynağına kadar izini sürmenin değerli olduğunun bilinciyle, tamamen şeffaf bir tedarik zincirine ulaşmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu doğrultuda ana tedarikçileri ile “İnsan Hakları ve Sosyal Uygulamalar, Çevre ve Sürdürülebilirlik ve Tedarikçi Şeffaflığı” taahhütlerini içeren anlaşmalar yapmaktadır. Ferrero Fındık ana tedarikçileri bu sözleşme kapsamında alt tedarik zincirlerinde taahhütlerini yerine getirmek için çalışmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberbaykan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu