Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022 havacılık sektöründe rekorlar yılı olacak

THY Executive Hill’e videolu açıklama gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin havacılık sektörü ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

Dünyanın son 3 yıldır koronavirüs salgınıyla başlayan ve ardından bölgedeki sıcak çatışmalarla devam eden sancılı bir süreçten geçtiğini belirten Erdoğan, havacılığın bu süreçten en olumsuz etkilenen sektörlerden biri olduğuna işaret etti.

Türkiye nasıl salgının sağlık boyutunu başarılı bir şekilde yönettiyse, aynı başarıyı hava ulaşımı ve ulaşımda da yakalamıştır.”Erdoğan ifadesini kullanarak, THY’nin salgın döneminde zamanında aldığı önlemler ve hayata geçirdiği yenilikçi uygulamalar sayesinde krizi en az hasarla atlattığını belirtti.

“Türkiye işaret edilen ülkeler arasında yer alıyor”

Erdoğan, 2021 yılının yaraların sarıldığı yıl olarak kaydedildiğini, 2022 yılının havacılıkta rekorlar kıran bir yıl olduğunu belirtti. İstanbul ve Antalya başta olmak üzere ülkenin havalimanlarındaki yolcu sayısının da bunu açıkça gösterdiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimizin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılan İstanbul Havalimanı, 2022 yılında Avrupa Yolcu Trafiği sıralamasında birinci sırada yer aldı. Avrupa’nın en işlek havalimanı olan İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi havalimanı seçildi. İstanbul Havalimanı’mızdan bahsediyoruz. hemen her gün uluslararası basında ve sosyal medya mecralarında ses getiren bir haberle karşılaşıyoruz.Sadece İstanbul Havalimanı değil, sayısını 26’dan 57’ye çıkardığımız havalimanlarımızın her biri konforu, teknolojisi, 15-20 yıl öncesine kadar havacılık alanında sınırlı bir varlığı olan Türkiye bugün bu dalda. Parmakla gösterilen ülkeler ortada yer alıyor.”

“THY gururlandırdı”

Bayrak taşıyıcı THY ve yöneticilerinin bu başarı öyküsünün yazılmasında çok önemli katkıları olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Son 20 yılda biz havayolunu milletin gözdesi haline getirdiğimizde 5 kıtada 129 ülkeye kanat açtınız ve ülkemizin en pahalı markası oldunuz. THY’yi orta sıralara taşıyarak hepimizi gururlandırdınız. dünyanın en pahalı 10 hava yolu.insanımıza umut vermek yerine hep karamsarlık aşılayan musibetleri görmezden geldik.sizler azimle ve inançla gönülden çalışarak milletimizin nice hayallerini gerçekleştirdiniz.her birinizi kutluyorum emek ve emekleriniz vesilesiyle.”

“2023 yılını inşallah yeni rekorlarla tamamlarız”

Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında Türk Hava Yolları’nın 90. yaşını da kutlayacağını hatırlatan, “Bu iki kıymetli yıl dönümümüzü hakkıyla değerlendirebilmemiz için tempomuzu arttırarak korumamız gerekiyor. Türkiye’yi ve Türk milletini tüm dünyada temsil eden siz kardeşlerimden bu anlayışla çalışmalarınızı yürütmenizi bekliyorum. duyarlılık.” dedi. Kabin ve kokpit ekiplerinden teknisyenlerine, satış ekiplerinden ofis çalışanlarına kadar tüm THY ailesine başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rekorlarla dolu 2023 yılını sizlerin emekleriyle inşallah tamamlarız. tekrar kayıt.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.”terimleri kullandı.

haberyerkoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu